Keramisten gids

Wat voor airco kopen voor je woning?

Geplaatst op

Wil je graag een airco kopen, zodat je verkoeling krijgt in je woning tijdens de warme zomerdagen? Er zijn een tal aan opties mogelijk. In principe kun je de airco’s in drie categorieën verdelen. De mobiele airco, de single split airco en de monoblock airco. Echter, elke airco kent zo zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van de ruimte die je wilt koelen en andere wensen zoals vermogen, uiterlijk en energieverbruik kun je de verschillende airco’s onderverdelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje, zodat je een goede beslissing kunt maken. 

Een mobiele airco kopen

Als je graag een airco wilt, waarbij een inbouw niet nodig is, dan biedt een mobiele airco uitkomst. Een mobiele airco, zoals het woord eigen al zegt, is een airco die eenvoudig in een bepaalde ruimte kan worden geplaatst. De airco heeft wel een afvoerslang waardoor warme lucht naar buiten wordt geblazen. De mobiele airco dien je dus altijd vrij dichtbij een raam of deur te plaatsen. Het grote voordeel aan een mobiele airco is de flexibiliteit. Er is tevens geen installatie nodig en is relatief goed aan te schaffen t.o.v. van de andere type airco’s.  

De single split airco kopen

Een single split airco kopen doe je als je een installatie wilt aan huis. De airco bestaat namelijk uit twee delen: een buitendeel en een binnendeel. Het binnendeel zorgt ervoor dat de warme lucht wordt onttrokken en het buitendeel geeft de onttrokken warmte weer af aan de buitenlucht. Het grote voordeel van een single split airco, is dat het een hoge koelcapaciteit heeft. De airco is zeer geschikt voor het koelen van grote en/of meerdere ruimtes. Daarnaast is de airco zuinig en nagenoeg stil. Echter, deze airco moet door een gecertificeerde monteur worden opgehangen en is daarmee ook duurder in aanschaf.

Een monoblock airco kopen

Een monoblock airco bestaat uit één onderdeel, namelijk het binnendeel. De installatie dient per se op een buitenmuur te worden geïnstalleerd, aangezien de warme lucht direct wordt afgevoerd. De airco heeft over het algemeen een fraai design en hoeft niet door een gecertificeerde monteur te worden geïnstalleerd. Echter, het vermogen is lager dan die van een single split airco en daarmee minder geschikt voor grote ruimtes. De airco maakt ook wat meer herrie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je creatief te zijn met keramiek.

Contactgegevens

Via info @ keramistengids.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden