Keramisten gids

Wat zijn de voordelen van keramisch parket?

Geplaatst op

Een parketvloer is toch gemaakt van hout? Het is natuurlijk helemaal niet zo vreemd wanneer je jezelf die vraag stelt. Want inderdaad zijn we al jaren bekend met dit type vloer. Je kunt tegenwoordig echter ook kiezen voor keramisch parket. Wat dat precies is, wat de voordelen ervan zijn en hoe je dit keramische parket vooral terugziet in visgraat tegels lees je in deze blog.

 

Wat is een visgraatvloer?

 

Het woord visgraat heeft betrekking op de manier waarop je een patroon in een vloer legt. Door verschillende planken of tegels schuin en haaks in een hoek van 90 graden op elkaar te leggen, ontstaat er vanzelf een patroon in de vloer dat veel wegheeft van een visgraat. Het visgraatmotief werd in Italië al in de 16e eeuw toegepast om vloeren te leggen. Niet veel later raakte ook de adel in Frankrijk onder de indruk van de visgraatvloer. Hiermee konden ze luxe en klasse uitstralen. Ook vandaag de dag wordt een visgraatmotief nog vaak toegepast in een klassieke inrichting, maar het is ook uitstekend geschikt voor een modern interieur.

 

Keramische visgraat tegels met houtlook

 

Wie wel eens visgraat tegels met een houtlook heeft zien liggen, zal echt niet gelijk doorhebben dat het hier niet om traditioneel parket van hout gaat. De tegels die zijn gemaakt van keramiek lijken als twee druppels water op de houten variant. Dat ze nauwelijks zijn te onderscheiden van echt hout is vooral te danken aan het feit dat de technologische ontwikkelingen op dit gebied niet hebben stilgestaan. Zo werd het mogelijk om allerlei motieven en kleuren te ontwikkelen. Dat maakt keramische visgraat tegels met houtlook een interessante optie om er je vloer mee te bedekken.

 

Voordelen van keramische tegels

 

Tegels van keramiek bieden verschillende voordelen. Zo gaan ze lang mee en hebben maar weinig onderhoud nodig. Je hoeft de tegels bijvoorbeeld niet te schuren of te lakken. Ook schoonmaken is bij dit soort tegels een fluitje van een cent. Keramiek is bovendien hartstikke sterk, waardoor de visgraat tegels zeer bestendig zijn tegen deuken en krassen. Een bijkomend voordeel is dat je geen last hebt van een vloer die kraakt.

 

Keramiek uitstekend te combineren met vloerverwarming

 

Keramische tegels staan erom bekend dat ze heel goed in staat zijn warmte te geleiden. Daarom zijn de tegels ideaal om te combineren met een vloerverwarming. Dit is ook een prima manier om je woning duurzaam te verwarmen. De warmte verspreidt zich namelijk over de hele vloer en stijgt langzaam op. Zo wordt de ruimte veel beter verwarmd dan met een centrale verwarming het geval is. Keramisch parket geleidt de warmte ook een stuk beter dan een vloer die is gemaakt van traditioneel parket. Door visgraat tegels van keramiek te combineren met vloerverwarming bespaar je dan ook meer geld op je energierekening.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je creatief te zijn met keramiek.

Contactgegevens

Via info @ keramistengids.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden